Schermtechniek

Apple gebruikt 2 soorten schermtechnieken. De SOFT OLED en de (verouderde) In-Cell LCD techniek.

De iPhone X, XS, 11 Pro, 12, 12 Pro, 13, 13 Pro en 14 zijn door Apple in de markt gezet met de SOFT OLED schermtechniek.

Wij bieden 4 kwaliteiten PREMIUM (SOFT OLED) schermen aan en één BUDGET kwaliteit. De BUDGET kwaliteit maakt gebruik van de In-Cell LCD schermtechniek, die o.a. nog wordt gebruikt in de iPhone 11, SE 2020 en SE 2022. De HARD OLED variant bieden wij niet aan.


True Tone (Automatische helderheid)
Op alle door ons aangeboden schermkwaliteiten kan True Tone worden overgezet mits nog aanwezig én toegankelijk op het huidige scherm.

Is de EEPROM*, het geheugen waar de True Tone code is opgeslagen, niet toegankelijk, dan kan bij de iPhone X en XS, mits Face ID werkend, via een omweg, de True Tone alsnog worden hersteld.

Indien True Tone niet kan worden hersteld, kan de helderheid van het scherm éénvoudig handmatig worden aangepast.


*Electrically Erasable Programmable Read-Only Memory

Schermhelderheid uitgedrukt in NITS
Vanaf 200 NITS is een scherm goed af te lezen binnenshuis, vanaf 500 NITS buitenshuis.

Ter referentie, de populaire toestellen iPhone X (SOFT OLED) en iPhone 11 (In-Cell LCD) hebben een schermhelderheid van 625 NITS.

Het BUDGET (In-Cell LCD) scherm heeft een helderheid van 600+ NITS.


De onderstaande tabellen lees je het éénvoudigst door eerst op de prijspagina te kijken welke schermen wij aanbieden voor het specifieke iPhone model.

iPhone premium schermkwaliteit

Originele NITS waardes iPhone toestellen met een SOFT OLED scherm

Verschillen PREMIUM en BUDGET iPhone schermkwaliteit


Opbouw iPhone schermkwaliteiten
Een 'scherm' is opgebouwd uit een aantal lagen met bovenop een beschermende glaslaag tegen de invloeden van buitenaf. Bovenstaand zie je de opbouw van het scherm zonder deze beschermende glaslaag.
Wat is OEM?
OEM staat voor Original Equipment Manufacturer en is een bedrijf dat producten levert voor een merkleverancier. (Bijvoorbeeld Apple)

Apple levert geen onderdelen aan de onafhankelijke reparateur*. Onderdelen geleverd door Apple zijn daarom alleen verkrijgbaar bij Apple's eigen 'Genius' reparatie balies in Amsterdam, Haarlem en Den Haag of via een AASP (Apple Authorised Service Provider).

* Apple biedt sinds 2020 de mogelijkheid voor onafhankelijke reparateurs om toe te treden tot de Independent Repair Programm (IRP). De IRP krijgt dan schermen en accu's geleverd vanuit Apple. Repareren is alleen toegestaan voor 'buiten garantie toestellen'.

De consument ontvangt geen garantie van Apple maar van de IRP. De IRP ontvangt 3 maanden garantie op de ontvangen onderdelen van Apple waardoor de IRP 9 maanden ondernemers risico 'geniet'.... De consument heeft namelijk in Nederland, recht op 12 maanden garantie. Daarnaast zijn de inkoopprijzen hoog waardoor de verkoopprijzen gemiddeld genomen hoger liggen dan de verkoopprijzen bij Apple of bij een AASP. Bedrijven die zich hebben aangesloten, promoten meestal niet dat ze IRP gecertificeerd zijn. Waarom dan certificeren? Wellicht een manier om gebruik te kunnen maken van de originele Apple reparatie apparatuur? In Nederland hebben zich een handjevol bedrijven aangemeld.


© Alle rechten voorbehouden - Phones-enzo